Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بولتن نیوز»
2024-04-29@11:55:17 GMT

چه عواملی باعث ورشکستگی کارخانه 90 ساله داروگر شد؟

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۹۵۳۴۴۲

گروه اقتصادی: درست وقتی‌که صنایع شوینده می‌رفت که علاوه بر تأمین نیاز داخلی بازارهای تجاری باثباتی برای خود دست‌وپا کند، رکود اقتصاد پایش را بر گلوی این صنعت گذاشت. اگرچه برخی‌ها می‌گویند، علت بدهی‌های تلنبار شده این شرکت خصوصی‌سازی است اما کارخانه قدیمی 90 ساله حالا نفس‌های آخرش را می‌کشد. کارگرانش می‌گویند 8 ماه است حقوق نگرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش بولتن نیوز، زمانی در صنایع شوینده، رقابت به معنای واقعی عملیاتی شده بود و همین رقابت، موجب توسعه این صنعت البته با کمک شرکت‌های خارجی شده بود. البته این موضوع دوام چندانی نیافت. واردات بی‌رویه از یکسو و مدیریت نامناسب به دنبال خصوصی‌سازی‌های برخی از شرکت‌های مهم و مطرح شوینده، سبب شد تا این صنعت روبه‌زوال بگذارد.

به دنبال این اتفاق انجمن صنایع شوینده، آرایشی و بهداشتی طرحی تهیه و به دولت ارائه کرد تا بتواند برای جلوگیری از واردات بی‌رویه چاره‌اندیشی کند. در آن طرح اجازه ورود به کالاهای استاندارد مورد تأکید قرار داشت. طرحی که اعضای این انجمن می‌گویند پیگیری‌های آن بی‌نتیجه مانده و حالا در هر بقالی می‌توانید ردپای انواع شوینده‌ها را که مستقیم از ترکیه وارد می‌شود، ببینید.

آخرین آماری که وزارت صنعت، معدن و تجارت منتشر کرده حکایت از آن دارد که بالغ 300 واحد در عرصه تولید محصولات شوینده، آرایشی و بهداشتی فعالیت دارند که نیمی از آن‌ها در دسته‌بندی واحدهای کوچک و متوسط قرار دارند. واحدهایی که بسیاری از آن‌ها در شرایط رکودی سال‌های اخیر از چرخه تولید خارج‌شده‌اند اما آمار دقیقی از تعطیلی‌ها وجود ندارد.

از میان واحدهای تولیدکننده این محصولات، 15 کارخانه تولیدکننده پودر شوینده هستند که درواقع واحدهای اصلی این صنعت محسوب می‌شوند. به‌طوری‌که در بهترین حالت طی یک سال حدود 500 میلیون دلار محصولات شوینده، آرایشی و بهداشتی صادرشده است، اما در بخش واردات این اقلام، آمار دقیقی در دست نیست. بااین‌حال رشد واردات اقلام و محصولات آرایشی، بهداشتی و حتی شوینده در سال‌های اخیر رو به افزایش است.

عابد فتاحي عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي به بولتن نیوز می‌گوید: مشكلات موجود در واحدهاي توليدي شوينده به دلیل واردا، چرخه صنايع توليدي را در رقابت سالمي قرار داده است.

او اشاره به مبادي ورودي كالاهاي قاچاق مواد شوينده به داخل كشور گفت: از بازارچه‌های مرزي، روزانه صدها تن از محصولات خارجي شوينده وارد كشور می‌شود كه صنايع توليدي داخلي را با خطر ورشکستگی روبه‌رو كرده است و در مقابل كمتر اثري از توليدات مواد شوينده در بازارهاي خارجي می‌توان مشاهده كرد.

به گفته وی بايد از توليدات داخلي حمايت كنيم و رقابت سالمي را به وجود آوريم تا صنعت به تباهي كشيده نشود در اين صورت است كه می‌توان گفت كه در خدمت مردم هستيم بی‌شک براي ما افتخار است كه كالاهاي ما ازجمله مواد شوينده در كشورهاي ديگر مصرف می‌شود و ما صادرکننده قوي مواد شوينده به ديگر كشورها باشيم.

در همین حال یکی از کارگران این کارخانه در گفت‌وگو با بولتن نیوز می‌گوید: «سال ٨٧ شرکت‌های توليد دارو تاكستان و كيوان و داروگر به يك شخصي كه اصلاً صنعتگر نبود به نام آقاي اسماعيلي واگذار شد، هنوز من متوجه نشدم كه چه طوري بزرگ‌ترین شرکت‌های سهامي عام به اين شخص واگذار شد و حالا ورشكسته.»

او اضافه می‌کند: «آقای اسماعیلی مدیرعامل داروگر، تولی پرس و روغن جهان یکی از بدهکاران بانکی اصلی کشوراست که هرسال وقتی‌که بانک‌ها با حکم قضایی سراغش می‌روند که بدهی‌هایش را پس بدهد، کارگران را اخراج می‌کند. درواقع ایشان با تعطیلی‌های سوری نه‌تنها بدهی‌ها را پرداخت نمی‌کند، بلکه با مظلوم‌نمایی و سوءاستفاده از موقعیت‌های کشور مثل انتخابات و تحریم و رکود و ... یه وام میلیاردی جدید میگیره که بدهی‌هایش را صاف کند.»


منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۵۳۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایش سطح زیر کشت محصولات کشاورزی با استفاده از داده های فضایی

به گزارش خبرنگار مهر، عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در شبکه اجتماعی ویراستی در خصوص توسعه صنعت فضایی در کشور گفت: توسعه کاربردهای صنعت فضایی جز محورهای مهم برنامه ۱۰ ساله صنعت فضایی کشور است.

وی افزود: در این راستا، پایش سطح زیرکشت محصولات استراتژیک کشاورزی با استفاده از داده‌های فضایی و هوش مصنوعی از مأموریت‌های پژوهشگاه فضایی و مرکز هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات در تعامل با وزارت جهاد کشاورزی است که الحمدلله در حال پیشرفت است.

کد خبر 6090531 هنگامه فروغی

دیگر خبرها

  • محصولات خودروسازان شهر بم زیر آب رفت!
  • پایش سطح زیر کشت محصولات کشاورزی با استفاده از داده های فضایی
  • ادامه ورشکستگی بانک‌های آمریکا؛ پنجمین بانک بسته شد
  • شرکت مگاموتور در تولید روزانه انواع پیشرانه رکورد زد
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • چگونه سینک آشپزخانه را بدون مواد شوینده شیمیایی تمیز و درخشان کنیم؟
  • نجات ۳ شرکت خوزستانی از ورشکستگی
  • نجات ۳ شرکت خوزستانی از ورشستگی با حمایت قضایی
  • قیمت کارخانه‌ای خودرو ۸۰ درصد زیر نرخ بازار است
  • «خضری» در یک قدمی فرآوری ۵ ماده معدنی/جهش اقتصادی در حوزه معدن