Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-29@10:33:42 GMT

ارج ، آزمایش و داروگر قربانی سوءمدیریت‌

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۳۱۰۵۲۳

ارج ، آزمایش و داروگر قربانی سوءمدیریت‌

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز، در چند سال گذشته به‌ویژه در سال 94 و 95 ، شاهد تعطیلی دومینووار کارخانه‌های قدیمی صنعتی بودیم که در این میان گاه به نام های مشهوری همچون کارخانه ارج، آزمایش، داروگر، روغن جهان و چند برند مشهور دیگر ایرانی بر می‌خوردیم که سالهای سال است جایگاه خود را در میان مردم کشور باز کرده و نام آشنای همه ایرانیان از گذشته ها شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سوال مهمی که در این میان مطرح می شود این است که دلیل یا دلایل اصلی این رخداد نامیمون در صنعت کشور کدام است و آیا می توان این اتفاقات را به سوءمدیریت مسئولان عرصه صنعت کشور مربوط کرد؟

به نظر بسیاری از کارشناسان تعطیلی این کارخانه های قدیمی نمی‌تواند معلول یک علت باشد و مجموعه ای از عوامل دست به دست هم داده تا صنایع کشور را به سمت نابودی پیش ببرد.

با توجه به اینکه در سال اقتصاد مقاومتی، اشتغال و تولید هستیم ، توجه به بنگاه‌های تولیدی از حیث ایجاد اشتغال پایدار بیشتر در کشور مورد اهمیت ویژه ای قرار دارد و باید به فکر چاره‌جویی و علت یابی برای این تعطیلی‌های پشت سرهم باشیم تا از یک طرف بتوان این صنایع را بازیابی کرده و زمینه لازم را برای بازیابی انها فراهم آوریم و از طرف دیگر با علت یابی درست، شرایطی را ایجاد کنیم تا چنین مشکلاتی برای صنایع دیگر در کشور که همچنان در حال فعالیت هستند، پیش نیاید.

در راستای محقق شدن این هدف، پای گفتگو علیرضا شجاعی، سخنگوی اسبق وزارت صنعت معدن وتجارت و مدیر فعلی انجمن مهندسین صنایع کشور نشستیم.

آیا تعطیلی واحدهای قدیمی تولید همچون ارج ، پدیده طبیعی به‌حساب می آید؟

شجاعی:باید توجه داشت که اقتضای بعضی از صنایع ، زایش و میرایی بسیار بالا است مانند بسیاری از کارخانه‌های صنایع غذایی که بعد از تأسیس رو به زوال گذاشته و محو می شوند و در دنیا هم این مسئله نمود دارد مانند کارخانه‌های غول پیکری همچون کداک و آتاری که محکوم به ورشکستگی شدند اما تعداد زیادی از کارخانه های تعطیل شده ما به دلیل این روند طبیعی به نابودی نرسیدند و علل دیگری موجب این اتفاقات نامطلوب در صنعت کشور شد.

چه دلایلی باعث شد تا کارخانه های بزرگ و قدیمی کشورمان به این سمت پیش بروند؟

شجاعی:مشکلات این کارخانه ها را می توان به دو دسته حمایتی و بنگاهی تقسیم کرد. هدفمندی یارانه ها و تغییر نرخ ارز موجب شد تا یکسری از بنگاه ها غیر اقتصادی جلوه کنند، برخی دیگر هم با ورود شبکه های اجتماعی و ماهواره و سطح بالای اطلاعات و تبلیغات ، نتوانستند در دور رقابت باقی بمانند و محکوم به شکست شدند،برخی دیگر هم به دلیل سوء مدیریت به‌ویژه از طرف مدیران به‌تدریج ضعیف شده و دیگر توان بازیابی خود را به دست نیاوردند.

آیا واریز نقدینگی راه حل برطرف کردن مشکلات صنایع کشور است؟

شجاعی:خیر، برخی از مشکلات صنایع ، مشکل نقدینگی نیست، مشکلاتی مانند بازار، تأمین مواد اولیه ، مشکلات درون سیستمی، تکنولوژی و ماشین آلات قدیمی و سوءمدیرت‌ها که موجب ناتوانی صنعت کشور شده است.

آیا عملکرد دولتمردان در جهت حمایت از صنایع کشور کافی بوده است؟

شجاعی:در طی این سال‌ها حمایت هدفمندی از صنایع نشده و اغلب سیاست های اجرا شده تا بحال ، سیاست های عمودی بوده مانند تزریق نقدینگی که یک نسخه زودگذر به‌حساب می آمد اما راهکار اساسی و درستی نبود.

راهکار پیشنهادی شما برای برون رفت صنعت از وضعیت نابسامان کنونی چیست؟

شجاعی:من احساس می کنم صنعت کشور نیاز به یک جراحی دارد و هرچند این فرآیند موجب بوجود آمدن ضعف‌ها و مشکلات و دردهای جدیدی خواهد بود اما در نهایت به بهبود صنایع می انجامد.

توصیه شما به دولت و وزارت صنعت برای نجات صنایع کشور چیست؟

شجاعی:دولت و وزارت صنعت باید در سال آینده تمام هم و غم خود را در جهت بازارسازی محصولات داخلی صرف کنند زیرا ما حتی در چند سال گذشته نتوانستیم بازارهای داخلی را در اختیار بنگاه‌های تولیدی قراردهیم و در همین دوران رکود، سامسونگ و ال جی توانستند بازار خود را در ایران حفظ کنند.

چه راهکارهای عملی و قابل اجرا در حوزه بازار سازی دارید؟

شجاعی:یکی از بهترین راهکارهای عملی این است که دولت فروشگاههایی در تمام کشور تأسیس کند که فقط مخصوص فروش کالاهای ایرانی باشد.

آیا تا بحال اقدامی در جهت عارضه شناسی وعلت یابی بیماری صنایع در کشور رخ داده است؟

شجاعی:بله، در دولت گذشته طرحی در جهت عارضه شناسی بنگاه‌های مشکل دار صنعتی تدوین شد که با تحقیق کامل، علل به ورشکستگی رسیدن این واحدهای تولیدی مشخص شده و بعد راهکار درستی در جهت بازسازی آنها ارائه شده و تسهیلات مناسبی با توجه به عارضه آن بنگاه پرداخت شد اما این طرح توسط دولتمردان کنونی مورد غفلت واقع شد.

بعد از پرداخت کمک نقدی به صنایع ، چگونه باید عملکرد آنها بررسی شود؟

شجاعی:نظارت بر کمک های صورت گرفته، مهمتر از خود کمک‌هاست، برخی از بنگاهها باید تعطیل شود، بعضی دیگر توسعه یافته و برخی هم باید باهم ادغام شوند، در نتیجه مکانیزم تسهیلات باید هدفمند باشد.

چه نهادی موظف به ارزیابی واحدهای صنعتی در کشور است؟

شجاعی:نهادی متشکل از متخصصین حوزه مدیریت صنعتی در کشور باید به‌عنوان حلقه واسط، کار تخصصی نظارت بر بنگاههای تولیدی را انجام دهد،عدم وجود چنین نهادی موجب شده تا نسخه واحدی برای همه بنگاهها پیچیده شود و پرداخت 16 هزار میلیارد نقدینگی توسط دولت یازدهم به صنایع ، نمونه مشخص آن است که تأثیری در بهبود فضای تولید داخلی کشور نداشته است.

باشگاه

110

این اخبار را از دست ندهید:

پورشه 911 هم یک‌میلیونی شد! /ببینید چرا نباید گوشی های شیائومی را خرید؟ عودت یارانه حذف شده‌ها در اردیبهشت ۹۶ طبق روال بوده است با این اسکناس ها نمی توانیم مواد بکشیم!/ ببینید مالیات بر ارث را چگونه محاسبه می کنند؟ +جدول تعیین وضعیت موسسه کاسپین در چند روز آینده اسامی بانک‌ها و مؤسسات معتبر برای دریافت شماره حساب سهام عدالت اعلام شد چه زمانی باید روغن موتور را تعویض کنیم؟

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۱۰۵۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود

به گزارش خبرنگار مهر، قربان قربانی صبح یکشنبه در همایش توسعه کشت محصولات کم‌آب بر در راستای الگوی کشت با محوریت پنبه اظهار کرد: در گذشته ۲۵۰ هزار هکتار پنبه در کشور کشت می‌شد که از این میزان ۱۸۰ هزار هکتار مربوط به استان گلستان بود.

وی با اشاره به اینکه در گذشته ۷۰ درصد پنبه کشور در استان گلستان تولید می‌شد، افزود: کشت ۱۰۰ تا ۱۱۰ هزار هکتار می‌تواند ما را در محصول پنبه به خودکفایی برساند.

رئیس مؤسسه تحقیقات پنبه کشور گفت: باتوجه به تأکیدات وزیر جهاد کشاورزی ما باید در بحث محصولاتی چون گندم، برنج، شکر، چغندرقند و پنبه به خودکفایی برسیم.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته سطح زیر کشت پنبه در گلستان به دلیل کم آبی به ۱۴ هزار هکتار رسید و گلستان بیشترین کاهش سطح زیر کشت را در کشور تجربه کرد.

قربانی با اشاره به اینکه استان گلستان به رقم سرسبز بودن مشکل کم آبی دارد، گفت: در کشت محصولات کشاورزی باید به سمت محصولات کم آب بر حرکت کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۷۵ تنها دو رقم پنبه در کشور موجود بود که برای بهره برداری این محصول نیاز به ۲۲۰ روز زمان بود اما اکنون ۱۴ رقم تجاری پنبه در کشور موجود است که طی ۱۱۰ روز به بهره برداری می‌رسد.

قربانی اظهار کرد: پنبه یک محصول اشتغالزا است که هر چهار هکتار پنبه‌کاری یک شغل مستقیم و پنج شغل در صنایع جانبی ایجاد می‌کند.

کد خبر 6090878

دیگر خبرها

  • ۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود
  • چمبر تست دما و رطوبت چیست؟
  • نمایشگاه صنایع‌دستی، مشاغل خانگی و صنعت‌کاران سنندج برپا شد
  • هدایت نقدینگی به‌سمت صنایع پایین‌دست نفت، اشتغال‌زایی و سودآوری به‌ همراه دارد
  • آمادگی دانشگاه آزاد برای همکاری با صنعت
  • رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است
  • رئیسی: جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است
  • حضور رئیس‌جمهور در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • حضور استان اردبیل در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی (ایران اکسپو ۲۰۲۴)
  • صنایع نفت و گازوپتروشیمی به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنند